Wedstrijdverslagen

Succes voor O.K.K.

Zaterdag 21 april werd in sporthal “Marsdiep” de tweede recreatiewedstrijd van Rayon Noord in samenwerking met sportvereniging O.K.K. gehouden.
Ondanks het fraaie zomerweer wisten velen de weg naar de sporthal te vinden en konden zij genieten van de wedstrijden, welke in diverse niveaus en leeftijden werden gehouden.

Om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste, van de drie wedstrijden met deelneemsters in de instap en pupillen1. Rond de klok van 15.00 uur werden de laatste medailles uitgereikt, met daarbij de deelname van een 20 tal turners (jongens) wat zeer verheugend was.

Voor O.K.K. werden de volgende klasseringen behaald:

Meisjes
Isabel Couwenberg    2e pl.   instap niveau 2

Lizzi Demoitie            2e pl.   pre instap niveau 2
Sanne Stam                 3e pl.   pupillen 2 niveau 2
Imogen Pronk            3e pl.   pre instap niveau 2

Jongens
Pim Hoelandt             2e pl.   instap niveau 3

Job Winter                  1e pl.   Instap niveau 2
Leroy Budianto          2e pl.   instap niveau 2
Yuri Seegers               4e pl.   instap niveau 2
Tim v.d Vlekkert        1e pl.   jeugd 1
Niek van Casand        1e pl.   instap niveau 1

Dan bedanken we alle vrijwilligers die mee geholpen hebben met het opzetten van de toestellen – opruimen – kassa – catering – jurymeisjes – kantine – het jurylid, want zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk een wedstrijd te houden.

 

 


 

De Halve van Den Helder

Oud en Nieuw, dit was het thema van de halve wandel Marathon van Den Helder, tevens een ideale gelegenheid om de ingang van de hal onder de aandacht te brengen

Ruim 1900 mensen trokken de wandelschoenen aan om deze tocht onder ideale weersomstandigheden te lopen en te genieten van alle mooie dingen die men onderweg  passeerde.

Ook sporthal Marsdiep voldeed volledig aan dit profiel en was opgenomen in de route, een oude vereniging (1882)  in een nieuwe accommodatie.

Na meer  dan 16 km afgelegd te hebben kwamen de wandelaars bij de stempelpost welke bij sporthal Marsdiep stond opgesteld. Voorzien van een controle stempel, ging men via de tartanbaan het gebouw binnen. Hier konden de wandelaars gebruik maken van de toiletten en eventueel een drankje nuttigen in de kantine. Als vereniging hadden we een leuke opstelling gemaakt met oude sportfoto’s, maar ook nieuwe foto’s van welke sporten momenteel zijn te beoefenen bij de vereniging. Ook de turners en turnsters van onze vereniging waren druk aan het trainen en dit werd door heel veel mensen van boven af  gezien.

De eerste lopers arriveerden al ronde de klok van 10.45 uur en liepen na het halen van de stempel, snel weer door. Nadat de eerste 400 lopers voorbij waren werd het drukker en drukker en toonde men ook steeds meer belangstelling door in de kantine even op adem te komen en te kijken naar wat er te zien was. De meeste complimenten waren dan ook voor het mooie gebouw en alles wat daarbij hoorde, velen wisten niet dat deze sporthal bestond en waar men de ingang kon vinden. Gelukkig weten zij dit nu wel en zijn zij net zo enthousiast over de vereniging als wij zelf!

Wij willen alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen om O.K.K. zichtbaar te maken! Wij hebben genoten van deze ochtend.

 


 

Halve finale

Op zaterdag 7 april werd in Nieuwegein de halve finale van de derde divisie gehouden. Voor deze wedstrijd hadden Zoë den Boer en Nathaniëlla Adriana van O.K.K. zich weten te plaatsen.

Alleen al het plaatsen voor deze wedstrijd is al een prestatie op zich, als men bedenkt dat zich van de 510 inschrijvingen landelijk maar 28% mag deelnemen aan deze halve finales.

Beide turnsters hebben zich goed weten te handhaven in deze wedstrijd als men bedenkt dat er turnsters tussen zaten die meer dan 12 uur per week trainde, wij komen aan max. 8 uur

Ook was er soms teleurstelling bij beide maar deze werden afgewisseld met hele goede en hoopvolle prestatie.

 Zoë kan terug kijken op een prima sprong waar ze met een hele mooie overslag 1/1 draai een 3e plaats op dit toestel werd behaald. Ook herhaalde ze deze prestatie op brug nog eens met een hele nette en vlotte oefening, al was ze nog niet geheel content. Verder mag ze tevreden zijn met een 18e plaats in het eind klassement met zo weinig trainingsuren mede vanwege haar werk, proficiat!

Nathaniëlla die eerstejaars senior is had duidelijk last van de zenuwen, waar het bij sprong tijdens het in turnen nog prima ging, liep dit in de wedstrijd niet goed. Op het laatste toestel, de evenwichtsbalk, liet ze haar klasse op dit toestel zien. We wisten dat er een eis (men moet er 4 turnen) ontbrak maar ondanks dat had ze een van de hoogste  uitgangswaarde en werd hiermee vijfde op dit toestel. Als eerstejaars eindigde ze toch op knappe 19e plaats en dit geeft hoop voor de toekomst.


Wedstrijd te Den Burg

In het weekend van 24 en 25 maart was de derde ronde van de competitie gepland en tevens waren dit de twee jaarlijkse toestelkampioenschappen.

Op zaterdag kwamen de turnsters uitkomende in de zesde divisie jeugd in actie. Helaas was Sanne v.d Vliet geblesseerd maar toch turnde ze drie toestellen. Gestart werd op het onderdeel Balk,  ging het bij het opwarmen nog goed, tijdens de wedstrijd een stukje minder en werd geen top score behaald maar een 5e plaats.

Amelie v Gurp daar en tegen turnde een prima oefening met wat kleine onzekerheden maar verder was het oké, door dit resultaat behaalde ze hier een zilveren medaille.

Op vrije oefening herstelde Sanne zich prima en behaalde hier een keurige 5e plaats.

Amelie had wat kleine haperingen wat haar een 4e plaats opleverde en zo net buiten de prijzen viel. Sprong werd door Sanne overgeslagen en Amelie werd ook hier keurig 4e.

Als laatste gingen de turnsters naar Brug, hier werd door Amelie wederom een keurige 2e plaats behaald en mocht ze met een tweede zilveren medaille huiswaarts keren. Beide kunnen terug kijken op een geslaagd optreden.

Zondag 25 maart was het de beurt aan turnsters uitkomende in de 4e divisie met o.a. Romy v.d. Staaij. Begonnen werd op het onderdeel vloer en al had ze dit niet als prioriteit staan en liever wilde overslaan toch werd hier een mooie 4e plaats behaald met maar 0,3 punt van een medaille.

Het zelfde deed zich voor bij Sprong en ook hier een 4e plaats als eind resultaat met een verschil van 0,2 punt

Ze had haar zinnen gezet op Brug en Balk, maar wat nooit fout gaat ging nu bij Brug vreselijk mis, met een loze zwaai en een losom welke te laag was werd dit een deceptie.

Of ze bij Balk nog niet hersteld was van de Brug zal wel een raadsel blijven maar ook hier liep het niet zoals ze kan, doordat er ook nog gevallen werd was de kans op een medaille ook hier ver weg.

Maar toch konden we met opgeheven hoofd Texel verlaten en nu op naar de Regiokampioenschappen te Wervershoof..

 


1e Helderse Kampioenschap Apenkooien

Het 1e Apenkooi toernooi wat sportvereniging O.K.K. zaterdag 17 februari aan leden en niet leden presenteerde was een schot in de roos.

Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de stagiaires  van het R.O.C. Zij gebruikte dit toernooi tevens als een lesopdracht voor school  en daar zijn zij met vlag en wimpel voor geslaagd!

Om 10.00 uur werden de eerste spelers in het veld geroepen en konden de tikkers proberen zoveel mogelijk tegenstanders te tikken.

Na vier rondes  kon je duidelijk zien dat er een flinke inspanning moest worden geleverd om uit handen van de tikkers te blijven. Daarna werd er een korte pauze ingelast, waarin een ieder een glas limonade kon halen in de kantine.

Onder ruime belangstelling van ouders en opa’s en oma’s werd het tweede gedeelte afgewerkt. Rond de klok van 12.00 uur konden de deelnemers stoppen met rennen, klauteren, springen etc. en was het wachten op de prijsuitreiking.

Op de vraag of we dit toernooi nog eens moeten herhalen, werd volmondig met ”JA” beantwoord.

Ook ouders zagen een stukje nostalgie in dit toernooi want vroeger werd op school een van de laatste lesdagen gebruikt om Apenkooi te houden

De winnaars die voor het team een beker mochten ontvangen, kregen ook individueel een medaille en alle deelnemers ontvingen daarnaast een diploma

Alle medewerkers (Long – Romy – Danny – Patrick – Tashim) en de kantine medewerkers nogmaals bedankt voor jullie inzet.

Uitslag:

1e        Lidastra

2e        De Comenius

3e        De Monkey’s

 


Tweemaal zilver

Tijdens de tweede competitie wedstrijd van Rayon Noord op 3 en 4 februari te Alkmaar werden twee zilveren medailles behaald.

Op zaterdag 3 februari turnde Sanne v.d Vliet en Amelie v Gurp in de categorie jeugd. Sanne turnde deze keer een heel verdienstelijke wedstrijd en behaalde op Balk een mooie vierde plaats in het eindklassement werd Sanne 6e en dat is een prima resultaat na een ziekbed.

Amelie was goed op dreef want ze was de beste op Balk en op vrije oefening werd ze 2e.

Door dit resultaat werd ze in de eindrangschikking ook 2e en mocht op het ere schavot plaats nemen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Proficiat.

Op zondag 4 februari, in de laatste wedstrijd van dit weekend, was het de beurt aan Romy v.d Staaij om een plaats in de vervolg wedstrijd af te dwingen, hierin slaagde ze met vlag en wimpel door zowel op Sprong als op Brug de hoogste score te behalen.

Jammer dat Balk niet geheel vlekkeloos ging want anders had er misschien meer in gezeten dan de zilveren medaille. Toen de uitslag bekend werd gemaakt stond Romy zeer verbaasd te kijken dat ze de zilveren medaille had behaald.

Door dit resultaat heeft ze ook de regio finale behaald welke op 15 april in Wervershoof zal plaats vinden.

Jammer dat She Groen door een slepende blessure, opgelopen in November met de fiets nog steeds niet kan turnen, we hopen haar gauw weer te mogen begroeten.

 


 

 

Verrassing in Amsterdam

Zondag 28 januari werd in sporthal Sportxperience te Amsterdam de tweede voorwedstrijd in de derde divisie gehouden.

Naast het dagklassement werd tevens gestreden om deelname aan de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap. Ook de resultaten van de eerste wedstrijd in december waren mede bepalend voor deelname aan de vervolgwedstrijd. In alle categorieën waren maar enkele plaatsen beschikbaar zodat een enkel foutje fataal zou kunnen zijn.

Als eerste van O.K.K. kwam Gwenna  Freeth in actie, als start turnster op Balk liet ze een goede oefening zien. Ook op vrije oefening ging het beter als de vorige wedstrijd, maar bij sprong ging het niet zoals verwacht, terwijl dit haar sterkste toestel is.

In de tweede wedstrijd van deze dag kwamen op baan 1,  Stacy HoogendoornMiray van Boven en Nikki Buis in actie. Alle drie de dames hebben deze dag veel beter geturnd dan de eerste wedstrijd en behaalden dan ook mooie resultaten op de diverse toestellen. Zo was de Balk van Nikki veel beter en was Stacy haar Brug oefening veel netter dan de vorige keer.

Miray liet deze keer een hele nette vrije oefening zien, nadat alle punten geteld waren konden ze terug zien op een goede verbetering. Op baan 2 turnde Jamie v Dorland haar wedstrijd bij de pupillen 2, maar bij binnen komst was al snel duidelijk dat de griep wel was aangekomen en dan een wedstrijd turnen niet altijd gemakkelijk is. Zo werden goede en slechte momenten  afgewisseld, maar ondanks een lichte griep kan ze terug kijken op een redelijke wedstrijd. De verrassing van deze dag vond aan het einde plaats  bij de senioren. begonnen werd op sprong en hier werd door Nathaniëlla Adria een hele mooie overslag hele draai geturnd. Ook Zoë den Boer en Kirsten ten Haaf hadden prima sprongen. Op Brug werd goed geturnd al kwam Nathaniëlla na haar afsprong op het zitvlak terecht wat achteraf heel jammer was. Ook op Balk werd door Kirsten en Zoë goed geturnd maar moesten beide tussentijds toch een keer de Balk verlaten. Maar de allerbeste op dit toestel was deze dag Nathaniëlla met ruime sprongen en bijna zonder evenwicht verlies liet ze al haar concurrenten achter zich. Ook vloer werd goed geturnd al kon Zoë niet veel goed doen bij de jury, Kirsten heeft ook hier moeten ervaren dat men wel in conditie moet zijn. Maar bij de prijsuitreiking kwam de grote verrassing toen de turnsters werden opgenoemd die zich geplaatst hadden voor de landelijke wedstrijd, Zoë was op basis van de eerste wedstrijd al zeker van plaatsing (6e) maar ook Nathaniëlla plaatste zich voor deze landelijke wedstrijd en dat als eerstejaars senior, want in deze wedstrijd werd ze achtste , ook Kirsten heeft opmerkelijk beter gepresteerd dan de eerste wedstrijd, jammer dat Amber Davies ziek in bed lag.  Dames proficiat en veel succes ergens in Nederland.

Rest nog een woord van dank aan Miranda en Romy die deze dag hebben geholpen.

 


Goud voor jongens en meisjes

Op zaterdag 27 januari werd in sporthal “Marsdiep” de eerste recreatie wedstrijd van Rayon Noord gehouden. Op de vrijdagavond was met behulp van velen de sporthal omgebouwd tot  een echte turnarena met tribunes voor het publiek en alle toestellen op de juiste plaats en hoogte

In totaal hebben 150 turnster en turners deel genomen aan deze recreanten wedstrijd met deelnemers van een tiental verenigingen uit het Rayon. Naast de deelname van heel veel meisjes waren we blij met de deelname van 27 jongens, ook deden er zes jongens van O.K.K. met veel succes mee in diverse klasse.

Onder grote belangstelling werd om 9.00 uur begonnen met de algemene warming-up en daarna vond de opmars en opening plaats. Op baan 1 turnde alle jongens op Lange mat – Ringen – Sprong – Brug en Rekstok en met liet fraaie staaltjes turnen zien. Op het zelfde moment turnde de meisjes op baan 2 op Brug – Balk – Lange mat en Sprong.
Na deze wedstrijd werden de prijzen uitgereikt en konden we verder met de tweede wedstrijd van deze dag, nu turnde op beide banen meisjes en ook die kregen een welverdiend applaus.

Zelfs de jury werd niet vergeten want tijdens het beoordelen van de oefeningen werd er ook nog heerlijk gegeten (met dank aan de kantine).

In de derde wedstrijd van deze dag was de zaal nog steeds goed gevuld met toeschouwers, welke zeker niet teleur werden gesteld door alle prachtige prestaties.

Om 15.00 uur werden de laatste prijzen uitgereikt en werd begonnen met het opruimen van de zaal, dank aan de heren Couwenberg en Das die behulpzaam waren met het opruimen.
Als O.K.K. kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd evenement en willen iedereen bedanken die mee geholpen hebben dit te doen slagen.

 

Uitslag jongens (diverse niveaus)                 Uitslag meisjes (diverse niveaus)

Niek Cassand           Goud                           Amira Raki                            Goud
Sven Braat                 Goud                          Isabel Couwenberg             Goud
Leroy Budianto        Zilver                         Lizzy Demoitie                      Goud
Yuri Seegers             Brons                         Jalee-Ann Bernardina         Brons
Tim v.d Vlekkert     Brons

 


Tweede voorwedstrijd

Zaterdag 13 januari werd in Amersfoort de tweede voorwedstrijd in de 2e divisie junioren gehouden. Deze wedstrijd met deelneemsters uit Noord-Holland en Utrecht was tevens een plaatsingswedstrijd voor de halve finale voor de Landelijke competitie.

De OKK turnsters Fabiënne Bouma en Isha de Wijn die dit jaar verplicht waren om in deze divisie te blijven turnen hebben een goede wedstrijd geturnd en zich prima aan de gemaakte afspraken gehouden.

Het beste toestel van beide turnsters was de vrije oefening, Isha behaalde hier 10.500 punt en Fabiënne zelfs 11.250 punt.

In het eindklassement werd Fabiënne 34e met 37,450 punt  en Isha 33e met 37,600 punt, wat in dit deelnemersveld toch een goede prestatie mag worden genoemd.