Aquarobics

Instructeurs
Paulien van Pelt
Lestijden
Maandag
18.45 – 19.30 uur
19.30 – 20.15 uur
20.15 – 21.00 uur
Woensdag
20.15 – 21.00 uur
21.00 – 21.45 uur

Aquatraining biedt de ideale en veilige trainingsvorm voor iedereen!!
Inspanning in warm water van 27 tot 30 graden Celsius vergroot de bloedtoevoer naar de spieren en versnelt de stofwisseling, waardoor het lichaam de zuurstof effectiever gebruikt. Hierdoor verlaagt de bloeddruk.

Door vermindering van de belasting van de spieren, botten, pezen en gewrichtsbanden, kunnen mensen die op het droge niet kunnen sporten dat in het water wel.Zelfs als er door lichamelijke aandoeningen zoals artritis, rugpijn, hartaandoeningen en hoge bloeddruk minder getraind worden, geniet u van de voordelen van het trainen in water. Door de opwaartse druk van het water lijkt het of u 90% lichter bent dan op het droge. De schokbelasting als gevolg van lichaamsgewicht, is derhalve in het water minimaal.

Met behulp van drijfhulpmiddelen kan schokbelasting nagenoeg helemaal worden uitgebannen, waardoor spierpijn zelden wordt waargenomen. De kans op blessure is uiterst klein.Aquasport is ook goed voor de slanke lijn, omdat in het water tweemaal zoveel energie geleverd moet worden als op het droge.

Kom eens langs en doe twee gratis proeflessen mee! Graag een verzoek om voorafgaand telefonisch contact op te nemen met de commissaris Aqua; Piet van Pelt. Bereikbaar op 06-11322489

De aquarobicslessen worden gegeven in zwembad De Lier ’s Heeren Loo.Eikenhout 100a, Julianadorp.